In het hoogseizoen: 3 weken gereserveerd,
10% korting op de 3e week (buiten de opties, verzekering
en administratiekosten)

Meer informatie
Aanbiedingen

Te bezichtigen
in de omgeving
van Oliveraie

Er zijn legio dorpen met historische monumenten in deze regio.
Met Historische-, wijn- en natuuruitstapjes gaat u naar huis met prachtige herinneringen van uw vakantie in onze prachtige streek.

Te bezichtigen in de buurt van camping l'Oliveraie, in het achterland van Béziers Te bezichtigen in de buurt van camping l'Oliveraie, in het achterland van Béziers
Camping l'Oliveraie vlakbij Béziers

Historisch toerisme

Begin met een bezoekje aan het dorp Laurens met kasteel Grézan en zijn religieuze bouwwerken. Breng vervolgens een bezoekje aan de molens van Faugères, de kathedraal van Béziers, abdij van Fontcaude (etappe op het Jacobspad) en de Abdij van Valmagne. Ga langs het Canal du Midi. Verdwaal in de prachtige stadjes Pézenas en Sète. En breng en bezoekje aan Saint-Guilhem-le-Désert, hooggelegen dorpje dat gerekend wordt tot de mooiste van Frankrijk.

Camping l'Oliveraie vlakbij Béziers

Wijntoerisme

Hérault staat bekend om zijn wijnproductie. Neem de AOP Faugères wijnroute, bezoek de wijnkelders en proef de wijnen op de wijndomeinen van Clos des Carolines, Mas Gabinèle, Domaine Ollier Taillefer. Ga ook even langs bij de kleine kelders "Caveau des Schistes" en "Caveau Les Crus Faugères", die in de buurt liggen.

Camping l'Oliveraie vlakbij Béziers

Natuurtoerisme

Er kunnen hier vele MTB- en wandeltochten gemaakt worden: over het groene pad Voie Verte, door de opmerkelijke natuurgebieden van de Gorges d'Héric, Gorges de l'Orb, Gorges de l'Hérault, Saint Guilhem le Désert, het bergmassief Espinouse, het keteldal Cirque de Navacelle enz. Vistochtje met kano-kajak op het meer van Olivettes en het meer Salagou.

U kunt ook naar de markt gaan om streekproducten in te slaan. Elke zaterdag is er in Pézenas een traditionele markt en een biologische markt. In Saint-Chinian wordt elke donderdag en zondag de bekende ambachtelijke markt gehouden. Ga ook gerust naar de omliggende dorpjes voor markten, vlooienmarkten en rommelmarkten.

Boeken